Båd Elektronik Guide 0

Den allerførste selvstændige styreanlæg blev indført i 1920’s kontrol model yacht alligevel var det ikke indtil 1948, at princippet blev anvendt til at fuldføre skala yachter. Stående ved roret for lange mellemrum, kontrolinstrumenter og fastholde et godt kig ud kunne være ganske trættende. En autopilot aflaster den styrmanden fra styringen et relevant kursus forlader ham gratis at holde en korrekt ur. Autopiloten kan være indstillet til enten styre et kompas kursus eller en kurs i forhold til vinden. En fluxgate kompas eller elektronisk vind indikator feeds info til en mikroprocessor, som derefter foretager den pligtige roret bevægelser for at vende tilbage fartøjet til det er nødvendigt selvfølgelig. Den mekaniske effekt er ansøgt om roret ved enten elektrisk lineær aktivatorer, hydrauliske pumper eller roterende drev. GPS / kortplottere kan bruges til at indtaste navigations retninger for autopiloten.

Marine Batteriopladere vil bevare batterier helt opladet dermed forlænge dens levetid.

Kortplottere Normalt en kortplotter består af en antenne, monteret højt på båden, til at spore GPS-signaler og en displayenhed placeret enten på i navigationen station eller roret fra fartøjet. De fartøjer position sendes fra antennen mod den displayenheden hvilket igen viser, at det grafisk på kortet. Figuren selv vises svarende til det i virkeligheden er papir ensartet og vise dybde, landmasse, navigationshjaelpemidler såsom bouys og mulige farer inden for type vrag og forhindringer. Brugeren kan tilføje via-punkter til diagram og zoome ind og ud fra displayet. Kortplottere kunne hænge sammen at køre en autopilot og / eller sende GPS information til en fishfinder og radar. De er i stand til også at interfacet har en bærbar computer giver kompliceret passage forbereder ske væk fra båden, efter der trådte ind på kortplotter efter deres ankomst til båden.

Magnetiske Fremsendende Kompasser arbejde som konventionelle kompasser bruge magneter til at beslutte de fartøjer orientering for jordens magnetfelt de derefter sende bådene på vej til et elektronisk display. De gør styringen mindre vanskelig end med standard kompasser, da de viser stabil overskrifter og normalt ikke lider af de “lag” der sker, når du genererer et sving. De kan kommunikere med kortplottere, autopiloter og radar. Fluxgate Kompasser består af to stykker let mættet magnetisk materiale med spoler omviklet dem i begge retninger. AC nyeste er passeret gennem bredbånd sammen med materialer er mættet i en retning, hvorefter den anden. Jordens magnetfelt påvirker lidt det tidspunkt, hvor mætning indtræffer tidligere i en single coil og senere inde i anden. Sondringen beregnes herefter give et output i forhold til jordens magnetfelt. De kan være korrekt at 0,1 af en grad. Deres produktion kan vises digitalt til rorgængeren eller de er i stand til at kommunikere med autopiloter, kortplottere og radar.

Ekkolod arbejde på samme princip som sonar. En transducer udsender en smal stråle af højfrekvent lyd. Det er afspejlet i alle faste genstande og også tiden mellem transmission og modtagelse fra ekko måles. Lydens hastighed ved hjælp af vand er kendt, og så området eller afstanden til havbunden kan beregnes. Det er da vist i meter. Forward Søger Sonar (FLS) kan du bestemme undersøiske farer, før du er virkelig den bedste af dem. En fælles interval for en FLS er 150 meter.

En Emergency Position Indicating Radio Beacon (EPIRB) er faktisk et stykke gear er beregnet til at flyde gratis af et skib i nød. Derefter sender et radiosignal, der vil kunne opdages ved Search and Rescue Satellite Aided Tracking (SARSAT) satellitter. De relæ en besked til en jordstation, der igen kan skabe en eftersøgnings-og redningsaktion.

Fisk Finders bruge præcis den samme teknologi som sonar. En smal stråle af højfrekvent lyd sendes via en transducer, dette afspejles ved faste genstande såsom havbunden. Ved at etablere denne teknik fiske ekkolod nuværende skærme, der viser præcis, hvor fiskene er, og de er i stand til at skelne mellem agn fisk og større arter

International Positioning System (GPS-modtagere) – Dette system blev oprindeligt udviklet til militære formål og ejes og drives af USA’s forsvarsministerium. 24 satellitter, er arrangeret i en “fuglebur” rundt om i verden, kan de placeres på en sådan måde, at enhver plet på jordens overflade en direkte linje af syne kunne etableres til mindst fire satellitter. En rettelse er opnået ved at måle præcist afstanden mellem en satellit sammen med GPS-modtageren på et præcist tidspunkt. Fordi den nøjagtige position fra satellitten er anerkendt, at disse afstande giver stilling linjer, der omdannes af en mikroprocessor i GPS-modtageren til at læse outs af bredde-og længdegrader.

Loggen er brugt til at måle både hastigheden i form af vand. En pagaj hjul eller løbehjul, der er monteret under vandlinien er vendt ved strømmen af ​​vand, dette genererer elektriske impulser, der er fodret med en mikroprocessor, der viser hver hastighed og distance.

Vekselrettere – På de fleste både i dag vil du finde indenlandsk udstyr af den ene eller endnu en. For om bord underholdning, du vil finde tv og stereoanlæg. Med alle de anerkendelse af kortplottere kommer stationære eller bærbare PC. Vedligeholdelse kræver ofte bruger energi værktøjer. Liveaboards kan meget vel have en vaskemaskine, opvaskemaskine eller mikroovn. Kan tage 12v, 24V eller 48V forsyning og konvertere den til en stabil 110 V eller 220V AC forsyning.

NAVTEX kan muligvis fineste beskrives som en løbende opdateret telextjeneste leverer navigations-og klima info inden for bestemte områder. En ombord modtager, tunet til 518kHz, den globalt NAVTEX frekvens, hvis de blev efterladt tændt vil enten udskrive eller vise den nyeste massage sendes fra en nærliggende station. Den service kan fås lige så meget som 400 miles fra kysten.

Radar giver dig mulighed for at bestemme, hvad ellers ville være usynlig. De giver størst gavn på aftenen og i tåge eller regn og er af særlig værd, når tæt på kysten eller i tæt trafikerede sejlruter. De består af en antenne samt en skærm. Antennen sender en strøm af RF-effekt, der reflekteres tilbage fra udfordrende objekter. Når denne energi er kastet tilbage, det kan konverteres til et signal, som vises for brugeren. Antennen roterer hver eneste par sekunder, displayet kontinuerligt beregner den retning med den antenne og så en nøjagtig bærer hen imod målet beregnes. Den tid er målt for mulighed for at blive reflekteret og så afstanden fra målet vises også.

Satellittelefoner består af en antenne, et modem samt et almindeligt håndsæt. De er drevet af en iridium batteri. Deres sortiment er overalt dækket af i Inmarsat Mini-M satellit. Telefon, fax, e-mail og data kan overføres.

Satellit-tv kræver en antenne og selvfølgelig et tv. Receptionen er tilgængelig inde i en “fodaftryk”, der er afhængig af EIRP (Kraftig Isotropic udstrålingseffekt) af den fremsendende satellit. Eutelsat med hinanden med de to ASTRA satellitter dækker Europa. Nilesat og også de to ARABSATs dække Afrika og også i Mellemøsten. Stor dækning tilbydes også i Nord-, Mellem-og Sydamerika.

SSB Radio omfatter en række af mange tusinde miles. Du skal bruge en FFC licens, eller tilsvarende i uanset hvilket land du programmerer at betjene den. Strømforbrug er virkelig en overvejelse. Så meget som 100 watt kunne eventuelt være behov for transmission. SSB radio behov for en række udstyr. En transceiver i stand til at SSB drift, en antenne, bør dette være otte udvides meter og i praksis er de fleste både benytte en hækstag eller kappe, for at målet at opnå monteret de nødvendige isolatorer. En antenne tuner matchede for transceiver model. Hvis du ønsker at sende e-mail, du vil også kræve og radio modem og bærbare eller stationære computer.

VHF Radio energi, der kræves til at sende, er minimal, alle sæt har valget mellem at sende på enten 1 watt eller 25 watt og lavere strømforbrug skal udnyttes når det er muligt. I modsætning til telefoner, så du til hver tale og høre i meget samtidig mest VHF sæt opfordring til dig om at trykke en sendeknap forud for tale. Dette er anerkendt som simplex. Duplex sæt er til rådighed, men er langt mere pebret. VHF-radio bølger rejser i lige linjer, så antennen skal monteres så højt som muligt, helst i mastetop.