De 10 mest Stjålne brugte biler i USA

Hvis du har en bil mere end 10 år gammel, kan du tror, ​​at det er for gammel til tyve at bekymre sig om. Det ville være en stor fejltagelse. Den årlige “Hot Wheels” liste over mest stjålne biler blev offentliggjort i dag viser modeller fra 1990’erne som den største mål.

National Insurance Crime Bureau udarbejdet en liste af brugte biler stjæles oftest i 2010 fra FBI data. Fra 1994 Honda Accord fra 1995 Honda Civic, og i 1991 Toyota Camry er top tre. Transport af lidt nyere årgang fra Ford, Chevrolet og Dodge (ligesom i 2004 Dodge Ram, til venstre) også lavet en liste, den Detroit mærker afholdt seks af de 10 bedste spots. (Hold læsning for at se den fulde liste.)

Hvorfor skal gamle biler topper listen? De er lettere at stjæle, og hak-shop tyvene kan slå dem i dele mere værd end brugte bilen selv. I en langsom økonomi, folk holder deres biler længere og behovet for reservedele er stærk. Og Hondaer og Toyota Camry på toppen af ​​listen er holdbare modeller, der sælges kraftigt år efter år – at skabe en solid eftermarkedet for reservedele.

Den NICB, en nonprofit gruppe støttet af bilindustrien, tilbyder en hurtig lektion i Chop-shop økonomi. En bil som i 1994 Honda Accord (til højre) er værd omkring $ 1900, hvis købt fra en privat sælger, ifølge Kelley Blue Book. Men dele høstet fra denne bil kan være lige så meget værd som $ 5.000, siger Frank Scafidi, de NICB er public affairs direktør. Biler fra 1990’erne havde også færre fabriksinstallerede tyverisikringsudstyr, og dermed er lettere at stjæle, Scafidi tilføjer.

Mens NICB listen ruller op de nationale tal, kan den “varme” liste varierer betydeligt efter region og stat. For stater med store bycentre, som New York og Californien, den mest stjålne modeller ligner den nationale liste. Men i et landdistrikt stat som Wyoming, er de fem bedste tyveriet mål alle pickupper. For at kontrollere din tilstand, skal du gå til NICB hjemmeside og klik på “Vælg en stat” i tyveriet. (Se Auto Tyveri:. Værste Byer for stjålne biler)

Så hvad kan du gøre, hvis din bil er på listen? I modsætning til en ny eller næsten ny bil, betaler for at forsikre en ældre bil, formentlig mod tyveri ikke det værd. Over et par år, kan din præmier kombineres med den fradragsberettigede betalingen vel overstige værdien af ​​bilen.

Her er et kig på forslag fra NICB.

Afskrække tyvene: Mange biler boosters – hvad enten professionelle eller amatører – er på udkig efter den nemmeste mål. Så installere en enhed, der vil gøre din gamle bil sværere at stjæle, mens du sidder på en parkeringsplads ved togstationen eller indkøbscenter. For omkring $ 50, kan du købe klubben eller andre ratlås, en “dæk klo” lock, der vil holde et hjul fra at flytte løber omkring $ 80. Enten vil tilføje at det er vanskeligt at stjæle din bil eller lastbil.

Slå alarm: For $ 200 til $ 300 på en auto elektronik butik du kan have en alarm installeret, som vil gå ud hvis døren åbnes uden en nøgle. Vær sikker på at få en mærkat, der bebuder alarmen. Øret-overfald alarm støj vil ikke stoppe alle biltyve – men, som The Club, kan det få dem til at søge et andet mål.

Kill motoren: Flere nybyggede biler, lastbiler og SUV’er tilbyde et indbygget system, der forhindrer bilen i at starte, medmindre motoren computeren bliver et signal fra de præcist matcher nøglen. I en ældre bil, kan du få professionel installation af en såkaldt kill switch for omkring 100 dollars. Dette forstyrrer kredsløb af motoren, medmindre kontakten er tændt. Installationsprogrammet vil skjule skiftet et eller andet sted kan nås fra førersædet, men hvor tyvene ikke kan hurtigt finde den.

Ingen enhed er idiotsikker. “Anti-tyveri enheder vil ikke hjælpe dig med en tyv, der bare bakker en flatbed redningsvogn og tager brugte biler til salg ,” bemærker NICB er Scafidi. Men din forholdsregler kan afskrække mange mindre gennemført tyve.

Her er NICB liste over de mest stjålne biler, pickups, minivans og SUV’er i løbet af 2010:

1. 1994 Honda Accord
2. 1995 Honda Civic
3. 1991 Toyota Camry
4. 1999 Chevrolet fuld størrelse pickup
5. 1997 Ford F-150 pickup
6. 2004 Dodge Ram pickup
7. 2000 Dodge Caravan
8. 1994 Acura Integra
9. 2002 Ford Explorer
10. 1999 Ford Taurus

Skriv et svar