En barnevogn med sele


Som dagplejemor er det vigtigt at give dagplejebørnene et trygt og sikkert dagplejehjem. Sikkerheden skal være i top både inde og ude, så der ikke er fare for, at der er nogle, som kan komme til skade. Barnevognen med Barnevognsseler en obligatorisk del af dagplejemorens redskaber. En stor del af arbejdsdagen hos en dagplejemor foregår udendørs, hvor man går lange ture med barnevognen.

Sikkerhed med selen

Dagplejebørn skal kunne sidde i en barnevogn, som er komfortabel og i særdeleshed sikker. Med barnevognsseler er børnene spændt fast, så de ikke pludselig kan beslutte sig for at hoppe ud af vognen. Nogle børn er nemlig mere eventyrlystne end andre og er ikke bevidste om, hvor farligt det egentlig kan være. Det er ydermere vigtigt at bruge barnevognsseler, når barnet skal sove. Hvis barnet vågner og sætter sig op, risikerer det at vælte vognen.

Seler og tilbehør

Barnevognsseler skal vælges ud fra forskellige retningslinjer, hvilket man kan læse mere om på www.dagplejenet.dk. Som yderligere tilbehør til barnevogne kan man få en barnevognspude. Denne pude skal bruges som en støtte til barnet, og kun når man er ude på tur.

Tvillingevogne

I en dagpleje er der som regel mere end et barn, og tvillingevogne kan derfor blive uundværlig. Er det en dagpleje, hvor der kun er to børn vil en tvillingvogn være ideel for denne dagplejemor. En tvillingevogn kan dog også være ganske praktisk at have for en dagplejemor med flere børn. Der kommer dage, hvor ikke alle børn er tilstede for eksempel i tilfælde af sygdom eller ferie. I de tilfælde er det mere håndterligt at komme rundt med en mindre vogn. For dels at skåne dagplejemoderen men også for at styrke barnets motorik, kan man få en lille stige som ekstra tilbehør. På den måde kan barnet selv gå op i vognen.