Hundrede af Scooter folk kørte sammen for at huske Vespaen 0

Hundredvis af scooter ryttere red gennem York i aprils solskin som en del af et velgørenhedsarrangement til at huske en entusiast kendt som “Vespa John”.

Mere end 200 ryttere samledes i går morges på Castle Museum i York, og holdt et minuts stilhed til minde om John Norman Martin, der døde pludseligt i sin søvn i sit Bishopthorpe hjem den 30. marts sidste år, 53 år.

Processionen fremsatte derefter sin vej til Hutton-le-Hole for velgørenhedsarrangement afholdt af York Indsatser Scooter Club, og venner af den populære Vespa entusiast.

Riders betalte £ 5 for at deltage, og alle indtægter går til York afdeling af Normandiet Veterans Association.

For de sidste syv år af sit liv, var John medlem af klubben, hvor han var et velkendt syn på sin Vespa scooter, kaldet Chips, som blev dekoreret i farver af en amerikansk motorvej patrulje motorcykel.

John’s søster, Dawn Pawson, blev taget med på tur i en 1967 Triumph sidevogn og hans forældre, Derek og Ruby, både i deres 80’erne, også sluttede sig til gruppen for dagen.

Dawn af Acomb, sagde: “Det har været en helt fantastisk dag. Jeg har aldrig set så mange scootere, vespas og motorcykler i hele mit liv.

“I starten alle holdt et minuts stilhed for John, som bragte en klump på min hals – det var dejligt for alle at gøre det – og vi har rejst så mange penge.

“Vi har stadig til tot det op, men det er hundredvis af pounds.”

Dawn takkede deltagerne på vegne af sig selv, mand Nigel, hendes bror, David, og søster, Caroline.

John blev født i Campleshon Road, York, og var en elev på Tadcaster Grammar School.

Han var en af de tidligste medlemmer af York Scooter Club, da den blev grundlagt i 1970’erne.